Nové poznatky jistících technik v horolezectví - Šmíd, Tomáš (2006)
Tato bakalářská práce se zabývá jištěním a bezpečností ve skalním horolezectví. Cílem této práce je posoudit současný stav jištění a vymezit optimální techniky, odpovídající dnešním požadavkům. A dále upozornit na možná rizika.