Výživové zvyklosti vybraných skupin populace - Skalníková, Veronika (2006)
Tato práce je zaměřena na výživu v jednotlivých stádiích života. Výživa má zajišťovat dostatečný přívod základních nutrietů (sacharidy, lipidy, bílkoviny), vitaminů i minerálních látek. Důležité je rovněž dodržování pitného režimu. Pokud je výživa vyvážená, pestrá a přiměřená potřebám jedince v závislosti na stáří, pohlaví, fyzické a psychické námaze, může příznivě ovlivnit jeho jeho zdravotní stav až z 60 %. Různé skupiny populace se svými výživovými zvyklostmi nohou lišit.