Využití úpolů při výcviku policistů - Krejčiřík, Robert (2006)
Ve své bakalářské práci jsem se zaměřil na využití více druhů úpolových sportů vhodných ke zvládnutí služebního zákroku z hlediska jednoduchosti a účelnosti. Především se zaměřuji na využití sebeobrany za použití vybraných prvků a za dodržení podmínek stanovených pro úpolové sporty. Důležitým faktorem pro sebeobranu jako takovou je dobrý psychický a fyzický stav a dodržení právních aspektů.