Zónové obranné systémy - Vrubl, Štěpán, 1976- (2006)
Naše bakalářská práce je zaměřena na rozbor vybraného systému družstva BBK Handicap Brno a jejím cílem bylo provést zpracování útoku na zónovou obranu s následnou reakcí systému zónové obrany. Obranné systémy založené na principu zónové obrany spočívají v krytí napřed určeného území. Určitá část hřiště je vždy pomyslně rozdělena na zóny (území), jejichž počet odpovídá počtu členů družstva. Každé území kryje jeden hráč odpovídající za to, aby v jemu přidělené zóně nikdo ze soupeřů nevystřelil na koš. Vypracováním této bakalářské práce bych chtěl přispět trenérům a hráčům BBK Handicap Brno k dalším úspěchům v příštích sezónách.