Historie, vývoj a nové trendy aerobních cvičení - Prudilová, Petra (2006)
Prudilová,P.: Historie, vývoj a nové trendy v oblasti aerobních sportů, bakalářská práce, brno: MU FSpS, 2006. 47 s. V této bakalářské práci jsou zahrnuty dosavadní poznatky z oblasti aerobiku. Historie, vývoj u nás i v zahraničí, metabolická a funkční náročnost na organismus, charakteristika a formy aerobiku, systém organizací v ČR a prosazování nových trendů.