Výživa ve sportu a vůle: k dodržování výživových požadavků ve specifických sportovních odvětvích - Ondrušek, Dan (2006)
Bakalářská práce je zaměřena na téma výživových specifik v některých sportovních odvětvích. Autor popisuje některé požadavky spojené se sportovní výživou. Hlavním faktorem, který ovlivňuje chování sportovců v oblasti výživy se zdá být vůle. V empirické části práce autor užívá rozhovor, aby zjistil některé okolnosti dodržování výživových zásad u vybraných sportovců. Výsledky naznačují, že významnou roli hraje věk, kdy sportovec se svým sportem začínal.