Kompenzační cvičení pro fotbalisty - Ludva, Martin (2006)
LUDVA, Martin: Kompenzační cvičení pro fotbalisty, bakalářská práce, Brno: MU FSpS, 2006. 35s. V této práci jsem nejdříve popsal fotbal z obecně fyziologického hlediska. Poté jsem popsal optimální držení těla a svalovou dysbalanci a hlouběji se zabýval tématikou kompenzačního cvičení a strečinku. Dále se zabýval svalovým oslabením u fotbalistů. Krátce jsem se věnoval i tématu brankář. Na závěr své práce jsem se zaměřil na vypracování návrhu souboru kompenzačních cvičení vhodných pro fotbalisty.