Finanční kontrola se zaměřením na veřejnosprávní kontrolu - Sekaninová, Andrea (2006)
Tématem bakalářské práce je "Finanční kontrola se zaměřením na veřejnosprávní kontrolu". Cílem bakalářské práce je definovat základní pojmy, analyzovat právní úpravu finanční kontroly ve veřejné správě, popsat historii, která současný stav ovlivnila, a popsat právní rámec veřejnosprávní kontroly, přípravu kontrolní činnosti a další kontrolní postupy související s výkonem veřejnosprávní kontroly. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola definuje pojmy kontrola a finanční kontrola. Dále se kapitola věnuje historickému vývoji kontroly v České republice a v českém právním řádu.