Komparace vnějších podmínek misí OSN v Angole a v Mozambiku - Blaštíková, Darina (2006)
Práce se zabývá srovnáním vnějších podmínek mírových misí v Angole a v Mozambiku, tj. podmínek, které nespadají pod kompetenci OSN. V práci jsou komparovány čtyři základní faktory : podmínky uzavření mírové smlouvy, ochota stran kooperovat s OSN, přítomnost vnější podpory či vnitřních zdrojů a množství aktérů podílejících se na míru.