Role OBSE při urovnávání konfliktu v Náhorním Karabachu - Kršková, Marie (2006)
Práce zkoumá roli Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě, kterou hrála při urovnávání konfliktu v Náhorním Karabachu. Angažmá OBSE je posuzováno vzhledem k jejím primárním cílům a principům, přičemž se berou v úvahu i limitující faktory činnosti OBSE. V první části jsou stanovena kritéria úspěšnosti OBSE, druhá část je věnována samotnému konfliktu v Náhorním Karabachu a konečně třetí část hodnotí úlohu OBSE při urovnávání konfliktu.