Řecko a jeho vstup do Hospodářské a měnové unie - Kutra, Milan (2006)
Cílem mé bakalářské práce Vstup Řecka do Hospodářské a měnové unie je analýza právě tohoto problematického aktu. První kapitola je zaměřena na nastínění problematiky měnové unie, její vývoj a právní a smluvní podklady, druhá kapitola se zabývá charakteristikou Řecka po vnitropolitické a makroekonomické stránce, protože obou těchto struktur se dotkla implementace, resp. příprava, zavedení, konvergence a realizace HMU v Řecku a v řeckých podmínkách, kterým se podrobně věnuje třetí kapitola. Osobním důvodem pro zvolení tématu práce bylo podvodné účetnictví řecké vlády, proto se této problematice věnuje čtvrtá kapitola, která osvětlí celý skandál a jeho důsledky. Neméně zajímavé je sledovat i pohled veřejnosti na HMU a na zavedení jednotné evropské měny, proto veřejné mínění a vývoj podpory eura a HMU v očích veřejnosti popisuje pátá kapitola. Následuje závěr práce a seznam literatury a dalších zdrojů.