Vybrané časopisy ekologických hnutí v České republice v roce 1993 ve srovnání s časopisy "hlavního proudu" komparativní analýza - Petřeková, Jolana (2006)
ANOTACE Za cíl své diplomové práce Vybrané asopisy ekologických hnutí v eské republice v roce 1993 ve srovnání s asopisy hlavního proudu: komparativní analýza jsem si stanovila porovnat asopisy environmentálních hnutí s vybranými tiskovinami hlavního proudu. Ke splnní svého zámru jsem si vybrala asopisy Poslední generaci a Veroniku jako zástupce periodik ekologických hnutí a Respekt a Listy jako pedstavitele hlavního proudu. Vybrané texty všech ty periodik, které odpovídají mediální agend problematiky Temelína ve stanoveném asovém období, jsem podrobila obsahové analýze. Nejprve jsem analýzou etností zjišovala, zda se jednotlivá média vbec ekologickou tematikou zaobírají. Pátrala jsem po potu ekologicky zamených lánk v každém výtisku všech vybraných médií v roce 1993. Poté jsem ve zvolených láncích analýzou stedního dosahu chtla potvrdit nebo vyvrátit možnou fundamentalistinost lánk a nakonec jsem se strukturní analýzou snažila najít manipulativní techniky jednotlivých periodik. Zj.