Osudy vytříděných odpadů - Kalendová, Kristýna (2006)
Diplomová práce Osudy vytrídených odpadu se zabývá odvetvím zvaném odpadové hospodárství. Metodou použitou v diplomové práci je analýza odborných textu o dané problematice, právních norem, Koncepce odpadového hospodárství Jihomoravského kraje s durazem na mesto Brno a prehled jednotlivých komodit trídného odpadu, s ohledem na další využití. Na základe této analýzy je zpracován Návrh odpadového hospodárství CV Lužánky. Soucástí Návrhu jsou i konkrétní rady a tipy, jak vzniku odpadu predcházet, nebo na základe získaných informací lze konstatovat, že existující politika na podporu predcházení vzniku odpadu všeobecne a hlavne stanovení cíl pedcházení vzniku odpadu nezaznamenaly ocekávaný úspech. Diplomová práce je predevším zamerena na komunální odpad, obalový odpad, biodegradabilní odpad a odpad nebezpecný.