Prevence metabolického syndromu výživou a pohybem - Kumstát, Michal (2006)
Michal Kumstát, Prevence Metabolického syndromu výživou a pohybem, Brno 2006, 39 str. Tématem práce je seznámení s fenoménem Metabolického syndromu a jeho dopadem na lidské zdraví. Především oblast racionální výživy a pravidelné tělesné aktivity je podstatou prevence kardiovaskulárních onemocnění, která jsou nejčastější komplikací Metabolického syndromu.