Regenerace ve standardních tancích - Helceletová, Kristýna (2006)
Tato bakalářská práce pojednává o standardních tancích a doporučené regeneraci pro tanečníky na výkonnostní a vrcholové úrovni. Zmiňujeme historii a charakteristiku jednotlivých tanců, regenerační formy, prostředky a kompenzační cvičení obecně i konkrétně. Připojena je ukázková hodina kompenzačních cvičení, ve formě kruhového tréninku, na bederní hyperlordózu, a dolní zkřížený syndrom.