Regenerační prostředky u vrcholových závodnic v moderní gymnastice - Hamžová, Monika (2006)
Bakalařská práce se zabývá vlivy tréninkového zatížení a metodami, které jsou využívány pro urychlení zotavení u vrcholových závodnic v moderní gymnastice. Seznamuje s riziky poškození oraganismu při vysokém tréninkovém zatížení, nevhodné adaptaci organismu a nedostatečné kompenzaci a hledá řešení, jak těmto stavům předejít. Na základě dostupných materiálů byly sledovány a porovnávány teoretické poznatky s praktickými zkušenostmi v oblasti ročního tréninkového cyklu. Výsledky studie by mohly být vhodným východiskem pro následné vypracování správné metodiky.