Trest úhrnný, souhrnný a společný - Grodl, Roman; Kratochvíl, Vladimír, 1948-; Masarykova univerzita. Katedra trestního práva (2006)
Trest úhrnný, souhrnný a společný. Trestem rozumíme v trestním právu sankci, kterou státní moc na základě oprávnění v trestním zákoně ukládá pachateli prostřednictvím spravedlivého a nezávislého soudce fyzické osobě, která musí být starší 15 let, a být příčetná za její protiprávní chování. Trest je možné uložit pouze jako sankci za trestný čin spáchaný pachatelem.
The aggregate, summary and corporate sentence In criminal law sentence means a penalty clause that is imposed by state power, represented by a just and independent judge, on the offender who has to be over 15, sane and responsible for his or her violation of law. Sentence can be imposed only as a penalty for a criminal offence committed by offender.
Vedoucí práce: Vladimír Kratochvíl.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: trestání; punishment; bakalářské práce