Trest úhrnný, souhrnný a společný - Grodl, Roman (2006)
Trest úhrnný, souhrnný a společný. Trestem rozumíme v trestním právu sankci, kterou státní moc na základě oprávnění v trestním zákoně ukládá pachateli prostřednictvím spravedlivého a nezávislého soudce fyzické osobě, která musí být starší 15 let, a být příčetná za její protiprávní chování. Trest je možné uložit pouze jako sankci za trestný čin spáchaný pachatelem.