Důvody norského odmítání členství v EU - Honců, Šárka (2006)
Předmětem práce bude zkoumání důvodů norské absence v Evropském společenství a předpoklad, že tyto faktory jsou v norské společnosti tak hluboce zakořeněné, že determinují veřejný souhlas se vstupem země do EU. Práce bude pojednávat o hospodářsko-politické situaci Norska, norských primární zájmech v oblasti mezinárodních vztahů, sociální politice, vztazích Norska s ES/EU. Součástí práce bude analýza názorů na EU napříč norským stranickým systémem a postoje občanů. Na tomto základě dojde ke zformulování hlavních důvodů norského odstupu ke členství v EU.