Implementace regionální politiky ve Francii - Verner, Pavel, 1983- (2006)
Práce se zabývá implementací regionální politiky Evropské unie ve Francii. Autor zkoumá hypotézu, zda je regionální politika EU integrální součástí regionální politiky Francie nebo zda je jejím pouhým doplňkem. Práce zkoumá strukturu francouzské regionální politiky, její aktéry i hlavní komunikační kanály, jejichž prostřednictvím mohou zájmoví aktéři prosazovat své zájmy. Na základě zkoumaných skutečnosti je pak ověřeno naplnění principu partnerství, který je základním konceptem regionální politiky EU.