New World Order - Michl, Petr (2006)
Prace pojednava o doktrine New World Order, ktera formovala americkou zahranicni politiku v administritave George Bushe sr. a v pocatcich administrativy Billa Clintona. Prace analyzuje rozdily mezi retorikou doktríny New World Order a realnou politikou USA na techto amerických intervencich: v Paname, ve válce v Perském zálivu a v Somálsku. Autor se zameruje na medialni prezentaci tchto konflikt. Zkouma jak proslovy vrchnich pedstavitelu administrativ George Bushe sr. a Billa Clintona, tak pokryti zminených tri intervenci medii. Hypotezou prace je dokazat, že doktrina New World Order, tak jak byla prezentovana, byla naplnna v zahranicni politice administrativ prezidenta Bushe a Clintona pouze castecne.