Koncepce střední Evropy v myšlení Masaryka, Beneše a Coudenhove-Kalergiho - Svobodová, Tereza, 1982-; Hloušek, Vít, 1977-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodních vztahů a evropských studií (2006)
Práce se zabývá různým pojetím konceptu střední Evropy v myšlení Masaryka, Beneše a Coudenhove-Kalergiho. Práce potvrzuje ověřovanou hypotézu, že přes odlišné geopolitické směřování Coudenhove-Kalergiho na jedné straně a Masaryka s Benešem na straně druhé (celoevropský versus středoevropský pohled), jsou myšlenky těchto autorů v základních principech srovnatelné a blíží se federalistickému paradigmatu evropské integrace.
The paper is studying various concepts of Central Europe in thinking of Masaryk, Beneš and Coudenhove-Kalergi. It confirms the hypothesis, that though different geopolitical situation of those authors the basic principles are compatibile and can be incuded in federalist paradigma of European intergation.
Vedoucí práce: Vít Hloušek.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2006.
Keywords: Masaryk, Tomáš Garrigue, -- 1850-1937; Beneš, Edvard, -- 1884-1948; Coudenhove-Kalergi, Richard Nicolaus von, -- 1894-1972; evropská integrace; panevropeismus; European integration; Pan-Europeism; Evropa střední; Europe, Central; bakalářské práce