Působení českých samosprávných celků v EU - Benešová, Tereza (2006)
Práce se zabývá vlivem a postavením územních samosprávných celků ČR na rovině EU. Vychází z hypotézy, že přes rostoucí tendence k zapojení vyšších samosprávných celků do evropské regionální politiky, je jejich reálné působení omezené. Práce zkoumá důležitost stálých zastoupení krajů, nastavení formalizovaného politického dialogu s zájmovými aktéry reprezentující samosprávy a v této souvislosti i pozici Výboru regionů.