Implementace regionální politiky EU ve Slovinsku - Kozlová, Michaela, 1983-; Dočkal, Vít, 1981-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodních vztahů a evropských studií (2006)
Bakalářská práce se zabývá implementací regionální politiky ve Slovinsku. Primárním nástrojem zkoumání je princip partnerství jako koncept odrážející míru zapojení aktérů regionální politiky do procesu její implementace. Autor usiluje o verifikaci hypotézy, že realizace regionální politiky ve Slovinsku probíhá v souladu s deklarovaným principem kolektivního řešení regionální politiky EU.
This study traces the implementation of the EU regional policy in Slovenia. The instrument of the research is the partnership principle used as a conception, which reflects the extent of involvement of the actors of regional policy into the process of its implementation. The author seeks to verify the hypothesis, that regional policy in Slovenia is implemented in compliance with the declared principle of collective resolution of the EU regional policy.
Vedoucí práce: Vít Dočkal.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2006.
Keywords: Evropská unie; regionální politika; regionální rozvoj; regional development; regional policy; Slovinsko; Slovenia; bakalářské práce