Vnější vztahy jako nástroj zahraniční politiky EU směrem k západnímu Balkánu - Baďurová, Eliška; Müller, David, 1979-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodních vztahů a evropských studií (2006)
Práce rozebírá vnější politiky EU vůči západnímu Balkánu. Pokrývá období od roku 1999 do současnosti. Cílem je zjistit, jestli základní cíl Unie, tj. stabilizace regionu jako celku, je současnými vnjšími politikami dosažitelný.
The thesis analyses external relations of the European Union with western Balkans countries. It covers period from 1999 until now. The aim of this text is to find out wheather the main goal of EU, i.e. stabilization of the region as a whole, can be reached with the current policies.
Vedoucí práce: David Müller.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2006.
Keywords: Evropská unie; politiky Evropské unie; zahraniční politika; European policies; foreign policy; balkánské země; Balkan countries; bakalářské práce