Vnější vztahy jako nástroj zahraniční politiky EU směrem k západnímu Balkánu - Baďurová, Eliška (2006)
Práce rozebírá vnější politiky EU vůči západnímu Balkánu. Pokrývá období od roku 1999 do současnosti. Cílem je zjistit, jestli základní cíl Unie, tj. stabilizace regionu jako celku, je současnými vnjšími politikami dosažitelný.