Reakce Ruska a Číny na projekt národní protiraketové obrany USA - Buttigová, Pavlína; Suchý, Petr, 1970-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodních vztahů a evropských studií (2006)
Práce se zabývá posouzením dopadu projektu národní protiraketové obrany USA na Rusko a Čínu a zkoumá, zda jejich reakce může vést k narušení strategické stability a vyvolat nové závody ve zbrojení.
This paper is trying to asses the impact of U.S. national ballistic missile defense on Russia and China and examines whether their reaction could disturb strategic stability and induce new round of arms race.
Vedoucí práce: Petr Suchý.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2006.
Keywords: protiraketová obrana; protiraketové systémy; zbrojení; antimissile defence systems; antimissile defence; armament; Rusko; Čína; Spojené státy americké; Russia; China; United States; bakalářské práce