Postavení VÚSC v implementaci regionální politiky EU v ČR - Pacasová, Martina, 1983- (2006)
Tato práce smuje k potvrzení i vyvrácení hypotézy, že regiony kraj a regiony soudržnosti na úrovni NUTS 2 hrají v implementaci regionální politiky Evropské unie v eské republice dležitou roli a její druhé ásti - že Regionální operaní programy (ROP) budou realizovány na základ úspešného zvládnutí role region ve Spoleném operaním programu (SROP). V rámci práce je provedena analýza efektivity SROP a je pedstavena a pedstavena plánovaná podoba ROP, které mají vzniknout pro další programovací období 2007 2013. Jsou zde zachyceny pínosy i rizika obou typ program.