Evropský kodex o vývozu zbraní analýza z hlediska politického cyklu - Petřík, Jaroslav, 1981- (2006)
Práce dokazuje, že metodologický rámec policy analysis, resp. jeho součást politický cyklus, lze použít na zkoumání konkrétního nástroje politiky Evropské unie, přestože původně byl tento rámec vytvořen pro národní státy. Na příkladu Kodexu EU o vývozu zbraní analyzuje pozadí celého diskursu, v němž Kodex vznikl, a jednotlivé fáze a aktéry podílející se na vzniku tohoto nástroje.