Porovnání Úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod a Charty základních práv Evropské unie budoucnost ochrany lidských práv v Evropské unii - Hýbl, Viktor (2006)
Název: Porovnání Úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod a Charty základních práv Evropské unie. Budoucnost ochrany lidských práv v Evropské unii. Metoda: Bakalářská práce bude založena na komparaci Úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod a Charty základních práv Evropské unie a srovnání systémů ochrany lidských práv v rámci Rady Evropy a Evropské unie. Postup: Bakalářská práce se bude zabývat Úmluvou o ochraně lidských práv a základních svobod a Chartou základních práv Evropské unie a tím, jaký mají význam pro ochranu lidských práv v Evropě.Bude charakterizovat oba dokumenty, přičemž zejména porovná Úmluvu o ochraně lidských práv a základních svobod s Chartou základních práv Evropské unie. Bude se věnovat významu zmíněných dokumentů pro dodržování lidských práv a základních svobod. Zaměří se rovněž na možné varianty vývoje s ohledem na potenciální přistoupení Evropské unie ke "štrasburskému mechanismu". Cíl: Cílem práce je porovnat Úmluvu o ochran.