Mezinárodní trestní tribunál pro bývalou Jugoslávii completion strategy - Malá, Kateřina, 1983- (2006)
Tématem práce je zhodnocení Completion strategy-Strategie pro dokončení činnosti ICTY. Cíl práce je totožný se stanovenou výzkumnou otázkou:zjistit nakolik je tato strategie dosažitelná a nakolik ji ICTY plní. V úvodní části je popsán vznik a fungování ICTY,analyzován jeho Statut. Druhá část práce podává ucelený obraz o Strategii pro dokončení činnosti ICTY. V úvodu je detailně rozebrán její obsah, aby bylo možné na základě dále dostupných dat zjistit, zda jsou její cíle naplňovány. Následně je provedena samotná analýza jejího plnění a to od roku 2003 po konec roku 2005.