Začleňování České republiky do Evropské unie azylová politika - Dolejšová, Jana (2006)
Práce se zabývá problematikou azylové politiky České republiky v kontextu začleňování do Evropské unie. První část je věnována vymezení základních pojmů, ve druhé části je nastíněn vývoj azylové politiky Evropské unie a třetí část se zabývá azylovou politikou České republiky, její harmonizací s azylovou politikou Evropksé unie a dopadem tohoto procesu na počty žádostí o azyl v ČR.