Charta základních práv Evropské unie v judikatuře Evropského soudního dvora - Kohutičová, Pavlína (2006)
Práce se zabývá odkazy na Chartu základních práv EU, právně nezávazného dokumentu, v judikatuře ESD od roku 2001 do roku 2005, především ve stanoviscích generálních advokátů a rozhodnutí Soudu první instance.