Slovenské politické strany a evropská integrace - Kučerová, Tereza (2006)
Prace se zabyva postojem soucasnych parlamentnich stran na Slovensku (tedy SDKU, KDH, SMK, ANO, HZDS, SMER a KSS) k evropske integraci a Evropske unii. Tyto strany jsou postupne prirazeny k typologiim Taggarta a Szczerbiaka, Kopeckeho a Muddeho a na zaver Contiho a Verzichelliho. Na zaklade techto informaci jsou nasledne overeny hypotezy, ktere tvrdi, ze vyskyt euroskepticismu u politickych stran je ovlivnen pozici dane strany ve stranickem systemu (zda je strana mainstreamova ci periferalni); naproti tomu pozice dane strany na ose pravice-levice jeji postoj k evropske otazce neovlivnuje.