Zapojení českých politických stran do frakcí Evropského parlamentu - Kaplanová, Dagmar, 1982- (2006)
Bakalářská práce Zapojení českých politických stran do frakcí Evropského parlamentu se zabývá analýzou a srovnáním programatiky českých politických stran a politických frakcí v Evropském parlamentu, a to konkrétně srovnáním pěti konfliktních ideologických dimenzí. Využívány jsou v ní přitom dlouhodobé, akční i volební programy. Z následného srovnání programů stran a frakcí vyplývá závěr, že všechny české relevantní strany kromě ODS se rozhodovaly o vstupu do frakce v EP na základě svých politických programů a pozic.