Výzbrojní politika ozbrojených sil České republiky - Švestka, Jaroslav, 1982- (2006)
Diplomová práce se zabývá výzbrojní politikou ozbrojených sil České republiky, jejímiž hlavními součástmi jsou: politika vyzbrojování, Národní strategie vyzbrojování a navazující koncepce a metodiky. Používá model politiky jako cyklu jako analytického nástroje k identifikaci příznačných aktérů, principů a procesů vyzbrojování ozbrojených sil České republiky. Navazující kapitoly detailněji rozebírají odhalená klíčová témata výzbrojní politiky ozbrojených sil České republiky: mezinárodní spolupráci, trh s obranným materiálem, rozpočet Ministerstva obrany, obranné plánování, partnerství veřejného a soukromého sektoru, projektové řízení akvizic a alternativy budoucí podoby ozbrojených sil ČR podle hlavních politických stran. Analýza potvrdila hypotézu - Primárním impulsem pro tvorbu a transformaci výzbrojní politiky ozbrojených sil České republiky nejsou analyticky vyhodnocené zkušenosti z jejího průběhu.