Problematika skoliózy - Růžičková, Kateřina (2006)
Bakalářská práce je v první části zaměřena na anatomii páteře a pánve, v druhé části je přehledně popsáno rozdělení skolióz podle různých kritérií a jejich charakteristika. Velký význam je kladen na podrobný popis vyšetřovacích metod a veškerých konzervativních i operačních přístupů, které se využívají při léčbě skolióz.