Vyšetření zorného pole - Sádovská, Dominika (2006)
V bakalářské práci, Vyšetření zorného pole, jsou zhrnuty základní informace týkající se zorného pole, popisu zrakové dráhy, poruch zrakové dráhy a následných typických skotomů. Vyšetření zorného pole zahrnuje orientační vyšetření (Amslerova mřížka), dále kampimetrii, kinetickou a statickou perimetrii. Mezi nejnovější vyšetřovací techniky patří modro- žlutá perimetrie, high pass resolution perimetry, flicker perimetry, frequency- doubling technology perimetry, automatická pupilární perimetrie a mikroperimetrie. Cílem mé práce je vyjádřit důležitost preventivního oftalmologického vyšetření.