Materiály kontaktních čoček v současnosti - Sulek, Miloslav (2006)
Tématem mé bakalářské práce jsou materiály kontaktních čoček v současnosti. Práce je rozdelená do několika kapitol. V úvodních kapitolách je popsaná stručná historie kontaktních čoček a jejich rozdělení podle různých kritérií. V další části se věnuje požadavkám na vlastnosti materiálů a nejrozsáhlejší kapitola popisuje nejpoužívanější materiály v současné době. V poslední kapitole je rozdelení kontaktních čoček podle FDA (Food and drug administration).