Léčba amblyopie a strabismu - Buryánová, Veronika; Skorkovská, Šárka, 1953-; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2006)
Moje bakalářská práce se jmenuje Léčba strabismu a amblyopie. V úvodu se zabývám binokulárním viděním, jeho formami, vývojem, fyziologií a patologií. Další kapitola se týká strabismu, jeho příčin, rozdělení a výskytem v populaci. Dále se věnuji léčbě konkomitujícího šilhání, která zahrnuje léčbu pomocí brýlí, pleoptiku. chirurgickou léčbu a ortoptiku. Názvem pleoptika se nazývají ty metody, pomocí kterých se snažíme o léčbu tupozrakosti a názvem ortoptika ty metody, které směřují k nabytí správného postavení a motility očí a tím i binokulárního vidění.
My bachelor's work is concerned about treatment of strabism and amblyopy. At the beginning I explain what is binocular vision, it's forms, fyziology and patology. Other ittems are about strabism, it's couses, division and appearance in population. There are some texts about pleoptics,ortoptics and chirurgic treatment of strabism.
Vedoucí práce: Šárka Skorkovská
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2006
Keywords: amblyopie; binokulární vidění; strabismus; binocular vision; Amblyopia; Strabismus; bakalářské práce; bachelor's theses