Raná péče a integrace zrakově postižených dětí - Chaloupková, Kateřina, 1984-; Jurečka, Tomáš, 1972-; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2006)
Tato práce se zabývá problematikou výchovy a vzdělávání zrakově postižených dětí. Pod pojmem raná péče se rozumí komplex služeb poskytovaných rodinám se zrakově postiženým dítětem nejvýše do 4 let věku dítěte, pokud má však dítě kombinovanou vadu, je tato péče poskytována do 7 let věku dítěte. Integrace je společné vzdělávání dětí postižených a zdravých. Je to téma velmi diskutované, má mnoho zastánců i odpůrců. Každé zrakově postižené dítě je však jiné, proto přístup k integraci je vždy individuální.
This work with behind-go problems upbringing and education visual handicapped children. The term precious care is complex services provided families with visual handicapped child most highly to four years of age child, if it has combined handicap, is this care administration to seven years of age child. Integration is common education handicapped and healthy children. This topic is very discussed; it has many advocate and opponent. Every visual handicapped child is though different, so access to integration is always individual.
Vedoucí práce: Tomáš Jurečka
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2006
Keywords: děti se zrakovým postižením; osoby se zrakovým postižením; péče o dítě; péče o dítě; raná péče o dítě; zrakově postižení; early child care; child care; children with visual disabilities; people with visual disabilities; bakalářské práce; bachelor's theses