Raná péče a integrace zrakově postižených dětí - Chaloupková, Kateřina, 1984- (2006)
Tato práce se zabývá problematikou výchovy a vzdělávání zrakově postižených dětí. Pod pojmem raná péče se rozumí komplex služeb poskytovaných rodinám se zrakově postiženým dítětem nejvýše do 4 let věku dítěte, pokud má však dítě kombinovanou vadu, je tato péče poskytována do 7 let věku dítěte. Integrace je společné vzdělávání dětí postižených a zdravých. Je to téma velmi diskutované, má mnoho zastánců i odpůrců. Každé zrakově postižené dítě je však jiné, proto přístup k integraci je vždy individuální.