Sociální a vzdělávací péče o slabozraké a nevidomé - Mikulenková, Zdeňka (2006)
MIKULENKOVÁ, Z.: Sociální a vzdělávací péče o slabozraké a nevidomé. Brno: Lékařská fakulta, MU, 2006, 51 stran, Bakalářská práce. Vedoucí: MUDr. Jan Richter. V bakalářské práci jsem se zaměřila na péči o zrakově postižené občany od dětství až do dospělosti. Konkrétně jsem zde zachytila činnost organizací, škol a zařízení s celoročním pobytem, které poskytují sociální zázemí nevidomým. Součástí je také výčet sociálních příspěvků, dávek a slev. Tato práce by měla sloužit jako informační zdroj pro nevidomé a jejich rodiny.