Vliv ultrafialového záření na oko - Kunertová, Linda (2006)
Cílem bakalářské práce je snaha poukázat na škodlivost nebezpečného UV záření na celkové zdraví člověka, především pak na patologické změny jím způsobené na oku. Pokouší se shrnout veškeré poznatky a informace o této doposud stále málo diskutované, avšak nadále do budoucna závažné problematiky. Práce je rozdělena do tří částí. Obecná část se týká základního rozdělení záření, jeho zdrojů a mechanismů poškození. Speciální část je věnována očním nemocem podmíněných UV zářením a ochranným pomůckám proti jeho škodlivým vlivům. Třetí částí je obrazová a grafická příloha.