Korekce refrakčních vad - Procházková, Simona (2006)
V této práci se zabývám základní anatomií optických prostředí, základy z fyzikální a geometrické optiky,refrakčními vadami a hlavně jejich korekcí. Korekcí jak brýlovou, tak i kontaktními čočkami a v neposlední řadě i refrakční laserovou chyrurgií a nitroočními čočkami, což je v poslední době hodně rozšířené a debatované téma.