Zneužívání nealkoholových drog - Petrová, Veronika (2006)
Tato práce se snaží o komplexní pohled na problematiku zneužívání návykových látek. První část teoreticko-pojmoslová se zabývá dělením drog, jejich historíí, dále pak psychologickými a psychosociálními faktory vzniku a rozvoje závislosti. Druhá část je praktická, řeší drogovou scénu v České republice a její vývoj, věnuje se také specifické situaci na Jižní Moravě a v městě Brně, zařízením specializujícím se na pomoc závislým a protidrogové politice města Brna.