Právo, média a násilí : psychologické aspekty, aktuální právní úprava - Pánková, Lenka (2006)
Diplomová práce se zabývá vztahem násilí a společenského působení médií. V první části shrnuje poznatky o vlivu médií na agresivitu člověka. Jsou zde uvedeny názory na možné účinky médií na násilné chování a přehled nejvýznamnějších výzkumů z této oblasti. V následující praktické části je analýze podorbena právní úprava, která směřuje k omezování negativních vlivů médií na násilí ve společnosti.