Sociální deviace a právo - Jílková, Květoslava (2006)
Prostituce je sociální deviací, ale je skutečností. Byla tady a bude. K prostituci je možno se postavit jedním ze třech způsobů: zákaz, abolice, učinit ji legální. Na prostituci je možno pohlížet jako na obchod se sexem.