Přijetí a realizace župního zákona z roku 1920 - Černá, Vladimíra (2006)
V této bakalářské práci jsem se zabývala složitým obdobím vzniku a počátečního vývoje Československé republiky, která byla po 1. světové válce vytvořena spojením historického území Čech, Moravy, Slezska, Slovenska a Podkarpatské Rusi. Válkou poznamenaná nově vzniklá republika nutně potřebovala co nejrychlejší zakotvení funkčního právního řádu a stanovení vnitřního uspořádání. Dne 28. října 1918 byla vyhlášena samostatná Československá republika.