Přijetí a realizace zákona o organizaci veřejné správy z roku 1927 - Ferbasová, Petra (2006)
Zákon o organizaci veřejné správy z roku 1927 byl významným aktem, který sjednotil veřejnou správu v Československu a vytvořil její definitivní podobu, která se uplatňovala až do konce období první republiky.